Нищо ново под слънцето – Ванга беше използвана за евтин ПР и докато беше жива. Това обяви пред „Тази сутрин” изследователката на Ванга Жени Костадинова по повод последните спекулации с пророчествата й. Този път поводът е реставрацията на базиликата в Плиска.

Костадинова обясни, че не вярва в тезата, че водата, открита в Плиска, е светена, но е убедена в думите на Ванга, че държавата ни ще се оправи, когато бъдат реставрирани три храма – Боянската църква, „Св. 40 мъченици” и базиликата в Плиска.

Ванга е велика и трябва да го осъзнаем най-накрая, категорична е Жени Костадинова. По думите й пророчицата никога не е била в разрез с постулатите на православната църква. Изследователката напомни, че Ванга е кръщавала деца в годините на комунистическия режим и дори е призовавала за часове по религия в училище.

На въпрос кои от предсказанията на Ванга са се случили, Костадинова даде за пример следните: Сирия ще падне; водата ще изчезне; много деца ще напуснат България и после ще се върнат, защото няма да намерят това, за което са тръгнали.