23-годишният Стефан Димитров твърди, че е станал жертва на саморазправа на пътя, но вместо да получи закрила от полицията е бил задържан.

Той и негов приятел – също на 23 години, са били спрени от непознати мъже на изхода на село равно поле, Софийско, били са изкарани от колата чрез заплаха с пистолет и са били пребити с крик и бухалки, и заплашвани с нож. Това беше опит за убийство, твърди младежът.

Единственото обяснение, което пребитите мъже получили, е, че в Равно поле има кражби на коли и подозират тях.

Полицаите, които дошли след 40-50 минути на мястото на инцидента, се здрависали с биячите, вкарали двамата млади мъже в патрулката под заплаха, че ще има сложат белезници, ако не влязат доброволно и ги откарали в Пето РПУ. Не им казали какво са правата им, не им разрешили да се обадят по телефона. Майката на Стефан – Мария Ценова, била принудена цяла нощ да чака в пето РПУ, без да й дадат никаква информация. Тя предупреди, че ще семейството ще си потърси правата.

На въпрос на bTV по казуса от пресцентъра на МВР съобщиха, че по случая е назначена проверка. Не дадоха отговор, кога ще са ясни резултатите от проверката.