През изминалото денонощие на територията на страната са станали 8 тежки катастрофи с един загинал и 9 ранени. За района на София са станали 185 леки и един тежък пътни инциденти с една жертва.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Температурите са в интервал от -21 градуса до 0 градуса, но е намалена видимостта поради мъгла в до 50 м. в района на Кюстендил и Скравена и до 100 м. по поречието на р. Струма в района на Кюстендил.

Пътните настилки са мокри, заснежени и заледени, обработват се и опесъчават.

Затворени са превозни средства са проходите: „Златишки”; „Твърдишки”; ,,Върбишки”. Забранено е движението на товарни автомобили през проходите: „Дюлински”; „Айтоски”; „Вратник”; „Шипка” (до 31.03.2012 г.) и „Петрохан”.

Състояние на автомагистралите:
АМ „Тракия”: суха на места мокра пътна настилка. Тунел ”Траянови врата”-дясна тръба посока София-Пловдив- няма осветление поради повреда в ел. инсталацията.
АМ „Хемус”: суха на места мокра пътна настилка.
АМ „Марица”: суха пътна настилка.
АМ “Люлин”: суха пътна настилка.

Опасност от падащи камъни има по: Искърско дефиле; Кресненско дефиле; проход на Републиката; път І-1 /Е-79/ Мездра-Ботевград и Видин-Монтана.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!