Опасно мръсният въздух в цялата страна е темата на петъчното издание на рубриката „Чети етикета в „Тази сутрин“ на 12 декември. Екипът на Биляна Гавазова прави замервания, в студиото на bTV гостуват експерти и представители на отговорните институции.

След поредни дни с изключително високи равнища на замърсяване на въздуха, институциите все още не са категорични за мерките за действие при подобни ситуации. Темата коментира в студиото на Биляна Гавазова заместник кмета на София в направление Транспорт Евгени Крусев. Гости в предаването са още и представители на сайта airbg.info, който измерва нивата на замърсяване на атмосферата.

Пулмологът д-р София Ангелова коментира вредите върху тялото и опасностите за деца и възрастни хора, които крие мръсният въздух. За зрителите на „Тази сутрин“ репортерът Емил Митев ще демонстрира на живо как се прави замерване на нивата на замърсяване в една от регионалните станции на РИОСВ в София.

Смятате ли, че въздухът, който дишаме е опасен за здравето? Гласувайте в анкетата на фейсбук страницата на "Тази сутрин".

 „Чети етикета с Биляна Гавазова” е потребителската рубрика на „Тази сутрин“ по bTV, която представя в дълбочина актуални теми за качеството на стоки и услуги, условията на пазара на труда, социални и образователни проблеми. Рубриката се ползва с висока степен на доверие и за кратко време се превърна в запазеното място в българския ефир за защита правата на потребителите.