„Делото за „Интендантско обслужване” мина на последна инстанция, самият прокурор във ВКП е отхвърлил всички тези на обвинението, това е достатъчно показателно. След няколко дни е делото за изтребителната авиация… Лично аз много силно се забавлявам”, коментира в „Тази сутрин”  бившият военен министър Николай Ненчев.

„Продължавам да го твърдя – обвинява ме Сотир Цацаров, но имам чувството, че ме обвинява руски прокурор. Но всичко, което се случва в последните седмици, е в моя подкрепа” каза още той.  

„Аз съм използвал целият потенциал и съм се обърнал към всички страни членки на НАТО, в които има двигатели, които могат да се включват. Точно договорът с Полша (заради който е подсъдим – б.ред.) реши отчасти проблеми с българската авиация” , коментира той.

По повод на договора с руската РСК МиГ обаче той заяви, че е изключително против и настоява да бъде спрян.

Цялото това шизофренно поведение (в управлението – б.ред.) ме кара да бъда много неспокоен”, каза още той.

„Министърът (военният, Красимир Каракачанов – б.ред)  предвижда да преведе половината от тези 80 млн. на РСК МиГ, вероятността да не получим нито парите, нито ремонтираните двигатели е много голяма”, смята той.  

„Влязоха санкции преди няколко месеца, в този списък попада и РСК МиГ. Тези пари ще бъдат загубени”, твърди Ненчев.

Като бивш военен министър той коментира и тежкия инцидент във военния завод „Арсенал”, при който загинаха двама души.

„Предложих решение – във военното училище в Шумен да обучат всички, които работят с взривни материали и да се дава лиценз. В България има повече от 5000 т неутилизирани боеприпси, разположени на 14 различни  точки в страната… МС да предприеме съответните действия, за да започне незабавната им утилизация, има напукани боеприпаси, раздути ракети”, призова Ненчев.