Зимата показва суровия си нрав на места в Европа и отвъд Океана.

Над 500 полета бяха отменени по източното американско крайбрежие. Продължаващата снежна буря там обърка плановете на завръщащите се след празничния уикенд. Жертвите са няколко.

Студената вълна създаде сериозни проблеми в първия работен ден след Деня на благодарността. Мнозина бяха затруднени да пристигнат на работа заради закъсненията и бавното движение на обществения транспорт. Затворени останаха училища и офиси, объркан е графикът и на авиокомпаниите.

Снимка: EPA

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо посъветва онези държавни служители, които нямат неотложна работа, днес да си останат вкъщи. Губернаторът на съседния щат Ню Джърси също нареди на държавните служби с изключение на спешните да работят днес само до обед.

Снимка: EPA

Синоптиците предвиждат снеговалежът в обширен район от Пенсилвания до Мейн на канадската граница да продължи и да натрупа до утре между 25 и 50 см сняг. Силен снеговалеж е възможен и в планинската верига Апалачи чак до Тенеси и Северна Каролина на юг. Хората там са предупредени да се готвят за дебела снежна покривка. 

Снимка: EPA

Снежни неволи има и на места в Европа. Със закъснения до 2 часа се движи жп транспортът в Унгария. Първият сняг в Будапеща предизвика поледици и забавяния на полети.

Снимка: EPA

Нови 5 жертви взе лошото време в Южна Франция. 

Френската Ривиера е под вода за втори път в рамките на седмица. Наводненията отнесоха двама души, тръгнали да спасяват животните си. Отправил се на спасителна мисия хеликоптер се разби край Марсилия, отнемайки живота на 3-ма пожарникари.