Работата на репортера, особено докато предава на живо, винаги крие неподозирани рискове – от това някой да се появи в кадър и да поиска да вземе думата, да се опита да набие репортера, репортерът да бъде ударен от мълнияарестуван или в някои екстремни случаи – дори убит.

Действията на австралийска журналистка, която се справи с натрапник, нападнал я вербално, получи голям отзвук в социалните медии.

Мнозина похвалиха репортерката Маги Рауорт за спокойствието, което е запазила, докато непознат млад мъж сипе обиди и грубости по неин адрес към професията ѝ изобщо.

След случката обаче, жената признава, че е използвала „оръжието”, което и е познато – собствения ѝ занаят, като е извадила телефона си, за да заснеме агресивния мъж – в случай че той се опита да я нападне и физически, а не само с думи.

Междувременно обаче тя отговаря със спокоен тон на обвиненията, че е „утайка на утайката”. На въпроса ѝ какво точно, в лично качество, е направила на агресивния мъж, конкретен отговор няма – но има обвинение към професията, която е избрала.

Според нападателя тя била свързана с нечестност и лъжи, освен това младата жена до пет години щяла да е без работа, „сбръчкана и прецакана”, а и без друго вече била дебела. Съветът – „да си намери истинска работа”. Давал го човек, който по собствените му думи, поне изкарвал пари – десет пъти повече от въпросната журналистка.

„Аз съм уверен човек и този мъж е сбъркал целта си”, казва след случката Рауорт.

„Притеснява ме колко погрешно е мнението на хората за работата ни. Не мога да излъжа в история, която разказвам. Няма журналист, който може да си го позволи, а и продуцентите не биха ни го позволили… Но представете си свят без новини.  Вършим невероятна работа всеки ден”, казва още тя.

Междувременно местната полиция вече издирва нападателя, за да му повдигне обвинение.