Жизел Пелико, французойката, чийто бивш съпруг е подсъдим за това, че я е дрогирал и изнасилил, както и за това, че е поканил десетки други мъже да я изнасилят, за пръв път се изправи пред съда.

Жизел заяви пред съда в Авиньон, че иска жените, които са били изнасилени, да не се срамуват, пише Би Би Си.

„Искам всички жени, които са били изнасилени, да кажат: Мадам Пелико го е направила, аз също мога. Не искам повече да се срамуват“, каза тя, визирайки искането си за открит съдебен процес и за показване на видеозаписите на предполагаемите изнасилвания.

72-годишната Жизел заяви, че през последните няколко седмици е станала свидетел на това как различни съпруги, майки и сестри на обвиняемите излизат на свидетелската скамейка и казват, че обвиняемите са били „изключителни мъже“.

„Това е точно като тези, които имах у дома. Но изнасилвачът не е просто човек, когото срещате на тъмен паркинг късно вечер. Той може да бъде открит и в семейството, сред приятелите“, каза тя.

Снимка: EPA

Жизел Пелико каза още, че е „напълно унищожена“ и ще трябва да се изгради отново.

„Не знам дали целият ми живот ще бъде достатъчен, за да разбера“, добави тя.

Обръщайки се към бившия си съпруг като към г-н Пелико, Жизел каза: „Бих искала все още да го наричам Доминик. Живяхме заедно в продължение на 50 години, бях щастлива, пълноценна жена. Ти беше грижовен, внимателен съпруг и аз никога не се съмнявах в теб. Споделяхме смях и сълзи.“

 

Доминик е признал, че е намирал мъже онлайн, които да изнасилват съпругата му, докато тя е била под въздействието на тежки успокоителни и сънотворни, които той ѝ е давал тайно в продължение на 10 години.

Снимка: EPA

Жизел каза, че се е чувствала щастлива, че го е имала до себе си, когато е страдала от здравословни проблеми, за които по-късно се оказа, че са свързани с лекарствата, които ѝ е давал.

„Опитвам се да разбера как този човек, който за мен беше съвършен, е могъл да направи това. Как е възможно да ме е предал в този момент? Как можеше да пусне тези непознати в спалнята ми? Искам да му кажа: Винаги съм се опитвала да те издигна по-високо, към светлината. Ти избра най-тъмните дълбини на човешката природа. Ти си този, който е направил този избор“, заяви Жизел Пелико.

Повечето от предполагаемите изнасилвания са били заснети.

По-голямата част от обвиняемите отричат да са го направили и твърдят, че не могат да бъдат признати за виновни, тъй като не са разбрали, че тя е в безсъзнание, и следователно „не са знаели, че я изнасилват“.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK