Продължават спасителните работи на италианския остров Иския, който беше ударен от земетрсение от 4 по Рихтер късно снощи. Жертвите са две, ранените са над 40.

Трусът е разлюлял острова около 21 ч. местно време снощи. Бил е сравнително слаб - около 4 по Рихтер, но само на 10 километра дълбочина. Загиналите са две жени. Едната от тях е загинала след като мазилка на църква се е срутила върху нея.

Спасители извадиха живо бебе изпод руините, а след това под бурни аплодисменти успяха да спасят и другите двама братя  – 11-годишния Чиро и 8-годишния Матиас.

Разрушени са множество жилищни сгради, църквата на града, пострадали са и съседните градове. Вторичните трусове са били най-малко 14.  Болницата е евакуирана поради срутвания на част от сградата. Над 1500 човека остават без покрив на главата.

Веднага след труса снощи на пристанището на Казамичола се създаде хаос от тълпите туристи, които прекратиха преждевременно ваканцията си. Опашките за билети все още са безкрайни, а фирмата-превозвач завиши чувствително цените за връщане към Неапол. 

След два дни е първата годишнина от смъртоносното земетресение в Аматричи. То отне живота на над 300 човека.