Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е "обиден" на Турция, защото приема руски туристи, съобщи турското издание Хаберлер, цитирайки  гръцката телевизия ЕРТ.

„Турция от една страна играе ролята на посредник и подкрепя Украйна с важни стъпки, но от друга страна виждаме, че те се подготвят да приемат много туристи, специално от Русия. Като президент, искам да кажа, че ако искаме да имаме приятелски отношения, това не трябва да се допуска, тъй като означава прилагане на двоен стандарт спрямо Украйна. Това не е правилно. Вие за истината ли сте, или не? Трябва да направите избор“, е заявил Зеленски, отбелязва Хаберлер.

В управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието реагираха остро на изявлението, тъй като украинският президент неведнъж е изказвал положителни послания за ролята на Турция като посредник в руско-украинския конфликт.

Един от най-активните членове на Партията на справедливостта и развитието Шамил Таяр написа гневно послание в „Туитър“, като окачестви Зеленски като "глупав комедиант". 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!

Използвани са материали на БТА