Руският президент Владимир Путин трябва да отговаря за престъпленията си. Това коментира украинският държавен глава Володимир Зеленски, след като днес беше обявена смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.

„За мен е очевидно, че Алексей Навални беше убит като хиляди други, които бяха измъчвани до смърт заради един човек - Путин, когото не го е грижа кой ще умре, стига да запази поста си“, коментира Зеленски на съвместна пресконференция с канцлера Олаф Шолц в Берлин.

Заленски добавя, че Путин "ще трябва да отговаря за своите престъпления".

Германският канцлер Олаф Шолц и украинският президент Володимир Зеленски подписаха днес на тържествена церемония в Берлин двустранно споразумение в сферата на сигурността, което гарантира на Украйна дългосрочна подкрепа, особено по отношение на военната помощ, предаде Франс прес.

Споразумението обхваща "дългосрочните ангажименти и подкрепа за сигурността на Украйна", съобщиха по-рано днес от германското канцлерство.

"Историческа стъпка. Германия ще продължи да подкрепя Украйна срещу руската агресивна война", написа Шолц в социалните мрежи.

Зеленски, който пристигна в Берлин тази сутрин, ще отпътува по-късно днес за Париж, за да подпише подобно споразумение и с френския президент Еманюел Макрон.