Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е искал да се зарази с коронавирус, за да покаже на хората със собствения си пример, че „това не е чума“.

Това става ясно в материал на вестник „Украинская правда“, чийто екип прекарва цели два дни до държания глава на Украйна.

„Исках сам да премина през този етап. За да бъде по-лесно на хората. Когато бяхме в момент на депресия, се събрахме. Предложих на хората си: „Нека бъда заразен, веднага ще бъда изолиран в Банкова (в офиса на президента). И ще го преживея нормално". Защото за хората това беше нещо страшно и за този, който се разболее, това означаваше нещо много лошо. И затова чрез себе си исках да им покажа, че това не е чума. В началото имаше много ужасен момент, когато хората мислеха, че всички ще умрем... Решихме, че е достатъчно. Това беше твърде много", казва Зеленски пред изданието.

Но президентът добавя, че семейството му нямало да му прости това деяние. „Те биха казали, че съм луд. И по принцип биха били прави", казва той. 

Зеленски споделя също, че знае за подслушването на телефона му, но в днешния свят не може да спрем да общуваме.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!