Самолет Ан-26, изпълняващ технически полет, се е разбил в Запорожка област, съобщи регионалната администрация. При инцидента има загинали, но няма информация дали самолетът е свален. 

По информация на украинските власти, 3/4 от населението на Донецка област вече е напуснало района.  

Украйна ще се нуждае от 7 млрд. долара месечно, за да се възстанови от войната, обяви президентът Зеленски пред Световната банка и Международния валутен фонд.

"Всяка страна по света трябва да се подготви за евентуалното пълно прекъсване на всички отношения с Русия. Никой не трябва да зависи от политическите капризи на лидерите на тази страна", посочи той.

Снимка: btvnovinite.bg

Според него Русия е отказала великденско примирие. Коментар от Москва засега няма. Нови сателитни снимки от село до Мариупол по непотвърдена информация показват масов гроб на убити цивилни от руските сили.

Според кмета на обсадения град от договорени 90 автобуса за евакуация, вчера само 7 са пристигнали.

Позиция на Кремъл по темата засега липсва. А сраженията в Донбас продължават. Москва е поела контрола в над 40 села в Донецка област. Руските сили не спират и с обстрела по украинските позиции в Харков. Киев обяви, че днес хуманитарни коридори за евакуация няма да има.

На този фон снощи администрацията на американския президент Джо Байдън обяви нова военна помощ за Украйна в размер на 800 милиона долара.