Атракцията на Париж - Айфеловата кула, ще бъде затворена в събота заради протестите на "жълтите жилетки", съобщи компанията оператор на кулата.

Туристическият обект бе затворен за посещение на 24 ноември, когато се очакваше протести да има на Марсово поле - зоната зад Айфеловата кула. Тогава обаче протестите се насочиха към булевард "Шанз Елизе".

Кулата не беше затворена за посещение миналата събота, когато протестите на "жълтите жилетки" бяха белязани от насилие и вандалски прояви в Париж.

Парите за билетите, закупени онлайн за визита на кулата на 8 декември, ще бъдат автоматично възстановени. Същевременно от префектурата на Париж бе отправен призив за затваряне на магазините на "Шанз Елизе" в събота заради очакваните нови протести.

В същия ден няма да работят още седем музеи и исторически обекти в столицата, сред които парижката опера, катакомбите, Лувърът, музеят Орсе, музеите Гран и Пти пале.

Френският премиер Едуар Филип съобщи, че 89 000 служители на силите за сигурност ще бъдат разположени в цялата страна в събота. В столицата на Франция - Париж, ще има 8000 служители на силите за сигурност и бронирана техника. Това ще се случи за пръв път от 2005 г., когато в парижки предградия избухнаха бунтове.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!