Много европейски държави отново отбелязват черни рекорди на новите случаи и въвеждат мерки въпреки съпротивата на местните власти и протестите на населението.

Италия регистрира дневен рекорд по новозаразени с COVID-19 от началото на пандемията насам – 10 хиляди случая само за вчера.

Oт днес се забранява смесването на хора от различни домакинства на закрито в Лондон, включително в ресторанти и барове.

От понеделник Белгия въвежда полицейски час от полунощ до 5 часа сутринта, с пълна забрана за движение на хора по улиците и ограничения до 4 души за гости по домовете.

Последна вечер на ресторант в Париж. От днес и в продължение на месец във френската столица и в още 9 големи града е в сила полицейски час от 9 вечерта до 6 сутринта.

Върховният административен съд на Германия отмени нареждането на властите да се ограничи работното време на заведенията. Ресторантьорите обаче не са доволни, тъй като остава забраната да се сервира алкохол след 11 часа вечерта.

А в Полша – Варшава и други големи градове вече са червени зони. Учениците ще се обучават онлайн, сватбите са отменени, а ресторантите трябва да затварят до 21 часа.