Заподозреният за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова е готов да съдейства на властите.  Пред bTV майката и доведения баща на Северин Красимиров разказаха неговата версия за престъплението.

Пред родителите си 21-годишният мъж е признал за жестокото убийство. Неговите близки твърдят, че той няма пълни спомени за това, което е извършил. Майка му сподели, че според това, което е разказал, Северин е бил сам, не е имал съучастница и е имал кратък разговор със своята жертва.

По думите на неговата майка той е отишъл, за да я види и да й каже, че има намерение да се предаде.

„Майко аз убих човек, дойдох само да ви видя, ще се предавам”, това били думите на Северин. Според нея той съжалявал, че детето на Виктория остава без майка.

Снимка: btvnovinite.bg

В часовете преди убийството Северин бил на рожден ден, изпил бутилка уиски, няколко бири и употребил наркотици. Още на масата налетял да бие свой приятел. Утрото го заварило на кея, където срещнал жертвата си. Двамата разменили няколко думи, разказва доведеният баща на Северин.  

„Казал на Викторя: Колко е часът? И тя е спряла и си свалила слушалките и казала: 11 часът е. Ударих я, казал Северин”, разказва мъжът.

След случилото се, Северин използвал свой приятел, за да го докара до Германия, но не му казал какво е направил. Майка му се надява той да излежи присъдата си в Германия. 

Прокуратурата в Германия обаче заяви за bTV, че Северин Красимиров е дал съгласие за ускорена процедура по екстрадиция в България. За 21-годишния мъж има европейска заповед за арест.

Снимка: btvnovinite.bg

Делото за неговата екстрадиция се наблюдава и от представители от България. Северин се намира в германски арест.