Заподозреният за стрелбата вчера в мол в датската столица Копенхаген, при която бяха убити трима души, ще бъде въдворен за 24 дни в психиатрична клиника с ограничен достъп, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки датската агенция Рицау. Решението бе взето след двучасово заседание на съда с участието на заподозрения.

Вчера той откри огън в мол на няколко километра южно от Копенхаген. Трима души загинаха, няколко бяха ранени. Мъжът бе арестуван и обвинен в убийство и опит за убийство. Името на стрелеца не се съобщава.

Убитите са 17-годишно момче, 17-годишно момиче и 47-годишен руснак, който живеел в Дания. Четирима души бяха ранени, трима от тях са в стабилно състояние, един - в критично, каза представител на службите за спешна медицинска помощ. 

Снимка: EPA

Съдейки по досегашните доказателства, случилото се не може да бъде смятано за "терористичен акт", каза главният полицейски инспектор Сьорен Томасен. Няма сведения нападателят да е действал заедно с други хора. Засега изводите са, че жертвите са избирани на случаен принцип.