Започнаха преговорите между украинската и руската делегации в Беларус. Основната тема е незабавното прекратяване на огъня и изтеглянето на войските от украинска територия, съобщи УНИАН.

Снимка: Reuters

Според събеседник от президентската канцелария все още не се знае колко дълго ще продължат разговорите.

Междувременно към 17 ч. стана ясно, че преговорите с Русия продължават. Това каза Михайло Подоляк, съветник на украинския президент, съобщи Ройтерс.

Преговорите се провеждат в близост до беларуско-украинската граница.

Двете делегации разговарят в резиденция на беларуския президент Лукашенко край Гомел, където се събират границата на трите страни.

В състава на украинската делегация влизат председателят на фракцията "Слуга на народа" Давид Арахамия, украинският министър на отбраната Алексей Резников, съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк, ръководителят на украинската делегация в ГКП Андрей Костин, украинският депутат Рустем Умеров и украинският заместник-министър на външните работи Николай Точицки.

Руската делегация ще бъде представена на разговорите от посланика на Русия в Беларус Борис Гризлов, депутата Леонид Слуцкий, заместник-министъра на външните работи Андрей Руденко и заместник-министъра на отбраната Александър Фомин. Делегацията ще бъде ръководена от Владимир Медински.

Преди затишието заради преговорите през нощта руската армия бомбардира редица градове, като в Харков има цивилни жертви. Президентът Зеленски поиска спешен прием в Европейския съюз по специална процедура.