Предсрочни парламентарни избори в Италия днес. Изборният ден днес започна в 7 часа тази сутрин. Въпреки лошото време и валежите в цялата страна в изборните секции отчитат добра активност.

Резултатите от социологическите проучвания показват, че дясна коалиция между националистическата партия "Италиански братя", партията "Лига" и "Форза Италия" на Берлускони е на път към убедителна победа. 

Лидерът на "Италиански братя" - 45-годишната Джорджа Мелони, би била вероятният избор за първата жена министър-председател на страната. 

Тя обеща да върне Италия "като онази велика нация, динамична и иновативна, уважавана в целия свят, която силно допринесе за европейската цивилизация." 

“Надявам се на добър изход за Италия, защото живеем в трудни времена и ако хората гласуват с мъдрост. Няма значение дали ще спечели десницата, или левицата – важното е да се вземат конкретни действия за страната”, каза Салваторе Риналди, жител на Рим. 

“Да се надяваме, че който и да спечели, ще може да върне Италия на върха – това е, на което се надявам. Но не мисля, че ще се случи, защото има толкова много партии, които винаги си правят някакви схеми”, добави Лучия, жител на Рим.