До най-чаканата нощ в Холивуд остават едва два дни. Безсънният уикенд в Холивуд официално започна, след като вчера разпънаха червения килим вече е на емблематичния „Hollywood Boulevard”. 

Снимка: Reuters

Тази година скандалите варират от обвиненията в плагиатство към създателите на фантастиката с 13 номинации "Формата на водата" през критики от гей общността за филма "Призови ме с твоето име", че режисьорът хомосексуалист е използвал хетеросексуални актьори да се превъплътят в гей двойка, до обвинения в расизъм към друг ярък претендент за най-добър филм - "3 билборда извън града".

Най-шумните скандали, разбира се, бяха обвиненията в сексуален тормоз.

Ако се чудите – не, Харви Уaйнстийн няма да e част от церемонията в неделя, но това не значи, че неговото присъствие няма да се усеща.

В близост до „Долби тиатър” вече има статуя, наречена "Диванът за прослушванията", който красноречиво подсказва за едни други кастинги и един алтернативен път към бленувания Оскар. 

Издигната е огромна палатка, въпреки че в неделя не се очаква да вали. Над 1000 души подготвят гала вечерята за 1500 отбрани гости след церемонията.

Снимка: Reuters
Те ще се насладят на повече от 50 изискани ястия, сред които хайвер със златен прах. Ще гръмнат и 1400 бутилки шампанско.

Наградите започват след 195 700 секунди.

Гледайте церемонията в неделя по bTV Cinema.