В Дюселдорф започна първият процес срещу един от нападателите на жени на Нова година.

През нощта срещу 1 януари в Кьолн и други германски градове мъже от предимно арабски произход извършваха масови сексуални посегателства срещу празнуващите жени.

33-годишният мароканец Тауфик М. е бил разпознат от жертвата си - 18-годишна германка. В съда младата жена разказа какво я е сполетяло на Нова година. Тя празнувала с приятелки в Дюселдорф, когато била атакувана от 15 до 20 мъже от арабски произход. Тя успяла да запомни лицето на подсъдимия Тауфик. По-късно го вижда в предаване по телевизията и сигнализира полицията.

„Подсъдимият е обвинен, че той и съучастниците му са заобиколили младата жена и са я докосвали многократно по гърдите, седалището и гениталите. Дори и когато жертвата успява да избяга, подсъдимият я настига и вдига роклята й, опипвайки седалището й", обяви прокурор Лаура де Бройн.

В защита на мъжа свидетелства 16-годишната му приятелка, която е бременна. Момичето заяви, че двамата са празнували заедно новогодишната нощ.

"Обвиненият е проявен криминално, залавян е в кражби. Не е ясно от кога живее в Германия. Той е подал молба за бежански статут и обработката й трябва да приключи в най-скоро време. Това означа, че е възможно да се наложи да напусне Германия, ако това постанови съдът или службата за чужденци", обяви говорителят на  съда Марсел Дюе.

Ако Тауфик бъде признат за виновен, го очакват 4 години затвор.