Заложническа драма в Париж заварши щастливо. Двама обирджии, подгонени от полицията, взеха заложник. След два часа преговори френската полиция успя да освободи заложника. Грабителите са задържани.

Двама тежко въоръжени мъже нахлули в бижутериен магазин в центъра на френската столица, завързали охраната и принудили служителите да отворят всички сейфове.

Когато обаче излезли от магазина с плячката, те били забелязани от двама цивилни полицаи. Единият от престъпниците стрелял по тях, но не улучил. При ответния огън бил ранен. Въпреки това след престрелката престъпниците успели да избягат с мотор.

Полицията ги последвала с автомобили. Няколко минути по-късно, в югозападната част на Париж, те изоставили мотора и нахлули в близка бръснарница. В опит да противодействат на органите на реда взели за заложник собственика на салона.

Мястото веднага било отцепено. Затворена била и близката метростанция. Съседните магазини били опразнени от клиенти. Повикан бил и полцейски хеликоптер

В крайна сметка обирджиите не успели да се измъкнат. Мъжът бил освободен, а похитителите му - задържани. Размерът на кражбата от бижутерийния магазин обаче остава неизвестна.