Полицията в Лос Анджелис задържа въоръжен мъж, който взе заложници в супермаркет, предаде АП.

Мъжът, според медиите 28-годишен афроамериканец, прострелял баба си и приятелката си при семеен спор, след което избягал с колата на възрастната жена. Засечен от полицията, мъжът отказал да спре, започнало преследване, при което той стрелял по полицаите, а те отвърнали на огъня.

Заподозреният катастрофирал в уличен стълб пред магазина "Трейдър Джос", пълен с хора, и се барикадирал вътре. 
Около три часа по-късно заподозреният се предаде на полицията. Една жена е убита в супермаркета, съобщи кметът Ерик Гарсети. 

Снимка: EPA

Въоръжени полицаи от специалните части обкръжиха магазина в квартал "Силвър Лейк", на мястото пристигнаха 18 линейки и около 100 пожарникари. След като нападателят нахлул в магазина, където имало десетки хора, някои се опитали да избягат, включително скачайки през прозорците от 2-3 м височина, разказват очевидци.

Около половин час след началото на драмата полицаи влезли в супермаркета и започнали да извеждат някои от хората. Междувременно течаха и преговори с похитителя.

На пресконференция кметът Ерик Гарсети и началникът на градската полиция Майкъл Мур разказаха, че задържаният е бил ранен в лявата ръка. Една ранена жена е била изведена от полицаи от магазина, но в болницата е била установена смъртта й.

Първоначално в помещенията имало между 40 и 50 клиенти и служители, някои успели да се скрият, други се спасили самостоятелно или с помощта на полицаите, трети пуснал самият заподозрян. По думите на шефа на полицията той доброволно решил да се предаде, поискал от преговарящите белезници и сам си ги сложил.