Полицай е загинал при инцидент със стрелба до сградата на Пентагона във Вашингтон, съобщи телевизия Си Ен Ен като се позова на запознати източници.

По-рано местният телевизионен канал „Дабъл Ю Ди Ви Ем“ предаде, че няколко души са ранени при стрелбата до комплекса на американското военно министерство.

Предполагаемият престъпник, открил огън, е неутрализиран от охраната, съобщи вестник "Политико", като се позова на подразделението, отговарящо за сигурността на комплекса.

Стрелецът не е успял да проникне в сградата. След изстрелите районът около комплекса на Пентагона беше затворен за известно време.

Инцидентът стана до станция на метрото в района. В публикувано в „Туитър“ съобщение службата по охрана на Пентагона информира, че сградата е затворена, а на гражданите беше препоръчано да избягват района и да очакват още информация.

На служителите беше казано да не напускат комплекса. Най-малко трима пострадали са били откарани в болница, единият е бил превозен с хеликоптер. За момента не е ясно дали е имало още нападатели.

По-късно мерките за изолиране на комплекса на Пентагона бяха прекратени и той отново беше отворен, но входът на метростанцията в съседство остана затворен.