Американският актьор Трийт Уилямс - звездата от хитовия мюзикъл „Коса“, загина при катастрофа с мотоциклет във Върмонт, съобщиха световните медии.

„Трийт Уилямс почина на 71-годишна възраст, след като е участвал в катастрофа с мотоциклет във Върмонт. Той е загинал при извършване на маневра, след като автомобил е препречил пътя му“, съобщи агентът му Бари Макферсън пред списание „Пипъл“.

"Просто съм съсипан. Той беше най-милият човек. Беше толкова талантлив. Той беше актьорът на актьорите. Режисьорите го обичаха. Той беше сърцето на Холивуд от края на 70-те години на миналия век. Той се гордееше с представянето си тази година. Беше толкова щастлив от работата, която му осигурих. Имаше балансирана кариера", сподели Макферсън. 

Уилямс е трябвало да бъде транспортиран със самолет след катастрофата, която се е случила в понеделник около 17 ч. местно време.

Длъжностните лица във Върмонт смятат, че водачът на участвалия в катастрофата автомобил не е видял Уилямс с мотоциклета му. Щатската полиция на Върмонт заяви, че той е получил леки наранявания, а Уилямс е обявен за мъртъв в болницата.

Първоначалното разследване показва, че колата е спряла, подала е сигнал за ляв завой и след това се е завъртяла по пътя на движещия се в северна посока мотоциклет. Уилямс не е успял да избегне сблъсъка и е изхвърчал от него. Той е получил критични наранявания и е транспортиран със самолет до Медицинския център в Олбани, Ню Йорк.

Филмовата кариера на Уилямс започва в средата на 70-те години на миналия век, когато дебютира в "Смъртоносен противник". През 1979 г. получава ролята на Джордж Бъргър в "Коса" по хитовия бродуейски мюзикъл. За тази роля получава първата си номинация за "Златен глобус".

По време на кариерата си Уилямс участва в няколко филма на Стивън Спилбърг, между които "1941“. По-късно в кариерата си се присъединява към актьорския състав на сериала „Everwood“ по The WB в ролята на д-р Андрю "Анди" Браун.

Остава в сериала през всичките четири сезона и печели номинация за наградата SAG. Сред другите му телевизионни участия са в сериала "Синя кръв", "Нощна смяна" и "Бреговете на Чесапийк ".