Шофьорите блокираха таксиметровия транспорт в Атина с 24-часова стачка. Те настояват за оттегляне на проектозакон, който, според тях, застрашава сигурността на пътниците.

Нито едно такси не се движи в цялата област Атика, съобщава БНР.

Голям брой автомобили участват в протестна демонстрация пред Министерството на транспорта и пред Министерството на туризма.

От синдиката, защитаващ таксиметровите шофьори, обясняват, че протестът им е насочен срещу проект на правителството да се позволи международни компании да използват коли под наем за извършването на таксиметрови услуги.

„Реално се ограничават възможностите на контролните органи да извършват проверки на шофьорите за наличие на регистрация за извършване на таксиметров превоз“, заявява пред медиите в страната участник в протестите.

 

Това ще влоши качеството на услугата и безопасността на пътниците, категорични са и от синдиката.

За незабавно оттегляне на проектозакона, настояват и останалите таксиметрови шофьори от страната, като се заканват да се включат в протестите.

Липсата на таксита доведе до претоварване на обществения транспорт  и силен трафик в област Атика. Стачката ще продължи до утре сутринта.