За една година в Белия дом Доналд Тръмп се оказа в центъра на редица скандали.

Един от тях е свързан с предполагаемите връзки на държавния глава с Кремъл. Опонентите на Тръмп не спират да го обвиняват, че е спечелил миналогодишните избори благодарение на Москва и настояват за импийчмънт.

Разследването на тези твърдения, оглавено от специалния прокурор Робърт Мълър, продължава и в момента.

Много критики Тръмп си навлече с решението да извади Съединените щати от Парижкото климатично споразумение. Това беше едно от основните предизборни обещания на държавния глава. Според него договорът вреди на американската икономика.

Политиката на американския президент спрямо имигрантите е друга тема, превърнала се в обект на разгорещени дебати. Тръмп засили контрола върху приема на бежанци. В ход е и планът му за изграждане на стена по границата с Мексико, като в момента се разработват нейни прототипи.

Друга тема, с която Тръмп разбуни духовете, особено в Близкия Изток – решението му да признае Ерусалим за столица на Израел. Това предизвика вълна от масови протести в района на Ивицата Газа и на Западния бряг.

И още – американският президент използва "Туитър", за да отправи яростни критики срещу режима в Северна Корея. Размяната на остри реплики между Тръмп и Ким Чен-ун събуди страховете от избухване на ядрена война. Повечето специалисти обаче са на мнение, че подобен конфликт едва ли ще избухне.