Лондонската полиция е задържала 680 души, участвали в 10-дневните протести на екологичното движение „Бунт срещу унищожението“. Те са били арестувани за блокиране на движението, повреждане на собственост и нарушаване на обществения ред, съобщиха властите в Лондон.

Снимка: Reuters

18-годишен младеж беше обвинен вчера в повреждане на собственост, след като написа със спрей „той е расист“ под статуя на бившия премиер Уинстън Чърчил.

Снимка: Reuters

Групата, бореща се срещу климатичните промени, известна и с инициалите XR, организира поредица от протести в Лондон и други градове, с искане правителството да подкрепи законопроект за спешни климатични и екологични мерки.

Снимка: Reuters

Активисти окупираха мостове и пътища, блокираха вестникарски печатници и протестираха на няколко летища и пред офисите на компании, свързвани с изкопаеми горива.

Снимка: Reuters

Полицията конфискува шестметровия бутафорен кораб, наречен „Плаващия фар Грета“, миналата седмица, след като активисти го бутаха от южния английски бряг до Лондон.

Снимка: Reuters

Вътрешният министър Прити Пател каза във вторник пред висши офицери от полицията, че активистите са „престъпници“ и използват „партизанска тактика“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!