Канцеларията на министър-председателят на Япония, Шиндзо Абе, предлага от няколко дни на гражданите на Страната на изгряващото слънце, да си свалят безплатно специално приложение за мобилни телефони на японски, за да се държат постоянно информирани за действията на премиера, съобщава АФП.

Менюто на мини-програмата предлага пет големи секции. Първата препраща към личната страница на японския министър-председател във „Фейсбук”, обновявана ежедневно и много коментирана.

В скорошно интервю съпругата на Шиндзо Абе намекна, че съпругът й предпочита да комуникира директно с гражданите чрез социалната мрежа, в опит да избегне медиите, които не винаги са на негова страна, припомня агенцията.

Втората секция в приложението предлага известни изказвания на премиера, включително текстовете от пресконференции. Третата събира различни видеозаписи, четвъртата дава достъп до протоколите от заседанията на правителството, а петата съдържа информация за резиденцията на министър-председателя, има раздел за деца, както и исторически справки за предшествениците на Шиндзо Абе.