Бобма експлодира и взриви румънски бизнесмен в автомобила му в събота сутринта в западния град Арад.

Предполага се, че убийството е било подготвяно дълго време и е извършено от няколко души, пише в. "Ромъния либера", цитиран от БТА.

Бомбата е експлодирала в автомобила "Мерцедес Бенц" на бизнесмена Йоан Кришан в момент, когато той спрял на паркинга на местен супермаркет. Източници, близки до разследването, обясниха, че става дума за самоделно взривно устройство, но ефективността и начинът на поставяне на бомбата говорят, че убийците са професионалисти. 

Бомбата е била задействана от разстояние. Според някои източници бизнесменът напоследък е имал доста проблеми, като негов друг автомобил е бил подпален и му е била открадната сума пари от сейф.

Йоан Кришан е собственик на една от малкото ферми за африкански сом в Източна Европа. Фермата се намира в периметъра на бивша фабрика за коноп, на няколко километра от Арад, съобщава агенция Аджерпрес. Фермата има 22 басейна с термална вода, идваща от сондиране на дълбочина 900 метра. В някои от басейните има десетки тонове риба.

Разследването на убийството е поето от прокуратурата към Върховния касационен съд заради сложността на случая и сериозните му последици.

Министърът на вътрешните работи Лучиан Боде заяви днес, че убийството в Арад е изолиран случай.