Сръбския президент Александър Вучич и семейството му са били подслушвани незаконно 1572 пъти. Това съобщи след заседанието на Съвета по национална сигурност в Белград вътрешният министър Александър Вулин, цитиран от БГНЕС.

Според Вулин "разговорите са били сваляни на хартия" и след предавани на служители от вътрешното министерство. Той добави, че всички замесени са били разпитани с полиграф и всички са излъгали на въпроса - кой стои зад незаконното подслушване.

"Подобно нещо никога повече не трябва да се случва на никого в Сърбия. Разпитахме голям брой служители както на вътрешното министерство, така и на членове на Агенцията за информация и сигурност", подчерта Вулин и поясни, че всичко е предадено на прокуратурата за борба срещу организираната престъпност.

Президентът Вучич уточни, че по време на заседанието на Съвета по национална сигурност са били обсъдени няколко точки, а първата е била свързана с проблема с Косово.

"Сърбия се намира в тежка ситуация. Очакваме възобновяване на диалога между Прищина и Белград в началото на месец май. Ние ще бъдем готови за тези преговори. В цялата западна част от света се очаква Сърбия да приеме независимостта на Косово. Ние ще защитаваме държавните и националните интереси. Ще защитаваме това, което може да защитим", каза Вучич и поясни, че "Белград ще иска изпълнението на Брюкселските споразумения".

Останалите точки от заседанието на Съвета по национална сигурност са били свързани ваксинирането, с борбата срещу организираната престъпност и подсигуряването на допълнителни екипировки и въоръжение за вътрешното министерство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!