Въпреки ожесточената и колоритна кампания, вторият дебат между двамата основни кандидати за президент на САЩ привлече по-малко зрители, отколкото първият. Според експресните проучвания, Хилари Клинтън отново е излязла победител от словесната битка.

Вторият телевизионен диспут премина в още по-остър тон, с взаимни нападки, обвинения и дори обиди. Хилари умело използва стари вулгарни реплики на опонента си за жените, за да постави опонента си в отбранителна позиция.

„Разочарован съм от отговорите на Доналд и от отбранителната позиция, която заемаше. Мисля, че Хилари има надмощие - нещо, което не искам да видя като един закостенял републиканец.   Нейните ценности не са мои ценности, но за съжаление точно това ще се случи - тя ще победи”, заяви нюйоркчанинът Марк Чапмън.

Според политически анализатори, познавачи на езика на тялото и жестовете, Тръмп се е държал като хищник, обикаляйки около съперничката си, но Хилари е била не по-малко агресивна.

Снимка: bTV

„Когато кажеш, че американците са безнадеждни, че са фанатици, че са предубедени и че са достойни за съжаление само защото подкрепят Доналд Тръмп - мисля, че е доста грозно да кажеш всичко това”, е позицията на Рудолф Джулиани републиканец, бивш кмет на Ню Йорк.