Приключи ключовият дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън. Това беше вторият и последен пряк диспут между двамата кандидати за Белия дом по-малко от две седмици преди изборите.

Този път Доналд Тръмп и Джо Байдън не се прекъсваха, бяха по-дисциплинирани отколкото при предишния телевизионен сблъсък, а тонът беше премерен.

Микрофонът на всеки един от дебатиращите беше изключван, когато неговият опонент имаше встъпително слово по всяка една от шестте теми. Дебатът премина и със взаимни обвинения - за връзки с Китай и Русия. 

Тръмп и Байдън сблъскаха позиции за коронавируса, предизборната кампания и данъците. Тръмп се защити, като каза, че в битката с COVID-19 спасил човешки животи. Байдън пък го обвини, че е подценил риска от болестта и не е поел отговорност.

"Учим се да живеем с коронавируса. Нямаме избор. Не можем да се заключим в мазето като Джо. Той има умението да се заключва", каза Тръмп.

"Той казва: "Учим се да живеем с вируса. Хората се учат да умират с него. Казваш на хората, че е опасен, но какво да направят те за опасността? А ти казваш: "Не поемам отговорност", отвърна Джо Байдън.

По въпроса за личните доходи Тръмп отново изтъкна непотвърдените информации, че Байдън се е облагодетелствал от сделките на сина си Хънтър. Бившият вицепрезидент пък повдигна въпроса за непрозрачните данъци на опонента си.