Експлозии отекнаха в центъра на Киев и накараха жителите на града отново да се насочат към убежищата. Това се случва часове след тежката руска ракетна атака и нападенията с дронове срещу украинската столица, предаде Ройтерс.

Свидетели на място от екипа на Ройтерс разказват, че голяма част от жителите са се насочили към метростанциите, а небето над Киев било изпълнено с облаци от взривовете и следи от дим.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че в централните райони на столицата е имало взривове и че на място са изпратени служби за спешна помощ. Той призова всички жители да останат в убежищата.

„Службите за спешна помощ са се отзовали на повикване в близост до центъра на Киев. Атаката срещу столицата продължава. Не напускайте убежищата“, написа той в Телеграм.

Нападението бе извършено часове, след като в ранните часове на днешния ден Русия изстреля десетки ракети и използва редица безпилотни летателни апарати, за да порази цели в цялата страна.

Руските сили са използвали балистични ракети при нападението си срещу Киев, съобщиха украинските военновъздушни сили. Има вероятност да са били използвани и ракети С-300 и С-400, заявиха краинските власти.