Нова вълна от масирани руски ракетни удари в Украйна - 81 ракети и осем дрона са изстреляни по цели в редица градове на страната. Девет души са загинали. 

Кадри показват дим в небето над Киев след атаките в западните и южни части на града.

„Чух много, много силна експлозия. Бързо скочихме от леглото и видяхме, че една кола гори“, разказва Людмила, която живее в Киев.

Властите в Харков съобщиха за 15 ракетни удара по критична инфраструктура и жилищни сгради. Една от ракетите удря блок в Лвов. И на двете места има цивилни жертви. В Одеса хората са без електричество.

Киев съобщи още, че е прекъсна връзката между окупираната Запорожка атомна електроцентрала и украинската енергийна система. Международната агенция за атомна енергия за пореден път настоя за незабавно създаване на защитена зона. 

„Нека ви припомня, че това е най-голямата атомна електроцентрала в Европа, която за шести път работи в авариен режим с дизелови генератори. Какво правим“, попита генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси.

Москва обяви, че ударите са в отговор на нападението от миналата седмица в руската Брянска област, за което президентът Путин обвини украински диверсанти. Отговорност пое Руският доброволчески корпус - организация,  обявила се срещу режима.

Не спират тежките сражения на изток. 

„Фронтовата линия, нашата отбрана, битката за Бахмут и целия Донбас - това е първият приоритет“, каза украинският президент Володимир Зеленски.

Държавите от Европейския съюз се споразумяха да ускорят процеса по съвместното закупуване на оръжие в помощ на Украйна. Първият дипломат на съюза Жозеп Борел изрази надежда общият план да бъде финализиран по време на срещата на министрите на отбраната на Общността на 20 март.