Седем души са загинали при ракетен обстрел в западния украински град Лвов.
Населени места в цялата страна бяха бомбардирани. Съобщава се и за застреляни хора, опитали се да избягат от град в Донбас.

Четири руски ракети удрят военна инфраструктура и сервиз за автомобилни гуми в Лвов. Седем души загиват. Ранени са най-малко други седем. Властите в западния град обвиниха Русия в геноцид над украинския народ.

"Това, което виждаме в Украйна днес, е геноцид, който агресорът извършва нарочно, убивайки цивилни. Седем цивилни имаха планове за живот, но днес животът им приключи", заяви кметът на Лвов Андрий Садовий.

Съобщения за взривове още в Киев, Николаев и Харков, където има пет цивилни жертви. Украйна обяви, че руските войски са поели контрола над Креминна в Луганска област. Силите на Москва бяха обвинени от местната власт, че са открили огън по автомобил с цивилни, опитвал се да напусне града. Четирима са били убити, а един ранен.

Русия твърди, че е поразила над 300 украински обекта през изминалата нощ, включително и два изтребителя. Кремъл обвини Киев, че променя постоянно позицията си спрямо преговорите, което забавя процеса.

"Специалната военна операция продължава. Президентът каза неотдавна, че тя върви по план. В същото време контактите на високо ниво продължават. За съжаление, украинската страна не е последователна по отношение на договорените точки", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В Мариупол Москва твърди, че е близо до пълното превземане на града. Има съобщения, че руската армия ще ограничи достъпа от и до пристанищния град, където хуманитарната катастрофа продължава.

Задържаният от Украйна прокремълски политик Виктор Медведчук поиска да бъде разменен за украински войници от Мариупол.