Мъж от щата Пенсилвания в САЩ издирва своя необичаен домашен любимец – алигаторът Уоли. Собственикът Джоуи Хени твърди, че Уоли му е помогнал да се избави от депресия, от която страда вече почти цяло десетилетие.  

Алигаторът Уоли е животно за емоционална подкрепа. Като такова, то се предписва от специалист по психично здраве на пациент с диагностицирано психологическо или емоционално разстройство.  

За изчезването на необичайният любимец Джоуи съобщава в социалните мрежи, където алигаторът Уоли има хиляди последователи.

Джоуи твърди, че животното е било взето рано сутринта на 21 април от заграждението, в което е бил отглеждан. Това се случва по време на априлската ваканция, докато Джоуи и Уоли са били на гости на приятели в Брънсуик, Джорджия.

Собственикът твърди във Фейсбук, че на 21 април, докато го е нямало в резиденцията, в която е бил отседнал в Джорджия, Уоли е бил „взет“ от заграждението си между „4:30 и 7:00 часа сутринта“. 

В публикации в социалните мрежи Хени пише, че шегаджии са оставили Уоли пред дома на човек, който се е обадил на властите, в резултат на което алигаторът е бил хванат и пуснат на свобода. Властите в Джорджия потвърдиха, че някой в района на Брунсуик е съобщил за алигатор на 21 април - деня, в който Уоли е изчезнал.

Уоли стана известен онлайн, след като миналата година му беше отказан достъп до мач на бейзболния отбор "Филаделфия Филис". Преди това той е бил допускан на редица подобни събития, като дори е получавал специални покани за присъствие.

Фенове на Уоли с тениски с негов лик

Когато на Уоли беше отказан достъп до мача, собственикът му остана с него извън стадиона, за да поздрави някои от феновете на алигатора и да им позволи да му се порадва и дори да го погалят.

Фенове на Уоли с дрехи с негов лик
Снимка: Facebook / Shanon Kohl

Джоуи казва, че Уоли е дружелюбен и обича да дава прегръдки.

Алигаторът се появява в живота му преди 7 години, когато е изваден от лагуна във Флорида поради прекомерния брой алигатори. Районът там е пренаселен от животните и понякога се налага да бъдат евтаназирани. Оттогава двамата са неразделни.

Уоли е съвсем различен от всички алигатори, с които съм имал работа през последните 30 години, казва Джоуи пред Си Ен Ен.

„Той не проявява гняв. Не проявява агресия. Не го е правил от деня, в който го хванаха. Той е просто любвеобилен. Спи с мен, краде ми възглавниците, краде ми одеялата. Той е просто страхотен“, разказва още той.