Американският президент Доналд Тръмп ще участва утре вечер в дискусия с избиратели по телевизия „Ен Би Си“, а в същото време неговият съперник Джо Байдън отговаря по телевизия „Ей Би Си“, съобщава БТА. 

Двамата кандидати за президент на Съединените щати трябваше утре да се изправят един срещу друг на втори предизборен дебат. Той в крайна сметка беше отложен заради несъгласието на Тръмп да участва във виртуална дискусия със съперника си. Форматът беше промене от организаторите заради положителната проба за COVID-19 на Тръмп.

Президентът на САЩ ще говори с избирателите на открито, пред Музея по изкуствата „Перес“ в Маями. Байдън ще участва в телевизионната дискусия на „Ей Би Си“ във Филаделфия.

Държавният глава на САЩ и водещият ще спазват социална дистанция, а участниците в дискусията, които ще задават въпроси, ще носят маски.

От началото на октомври предизборният щаб на Джо Байдън публикува всеки ден резултатите от PCR тестовете на кандидатите за президент и вицепрезидент. Досега те са все отрицателни. „Ен Би Си“ заяви, че разполага с медицински заключения на водещи здравни експерти, потвърждаващи с голяма степен на сигурност, че Тръмп „не разпространява заразния вирус“.

Днес Тръмп се срещна със свои симпатизанти във Флорида, американският президент посети и Пенсилвания. Той е един от ключовите щати на предстоящите президентски избори. През 2016 г. Тръмп стана първият републиканец, който печели вота там от 1988 г. насам. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!