Благодаря ви много за подкрепата. Искам да се обърна и към тези, които са се събрали днес в Москва, и към нашите привърженици на цялата територия на огромната ни страна: благодаря ви много за резултата. Това заяви преизбраният за четвърти мандат руски президент Владимир Путин пред свои привърженици в центъра на Москва.

След обявяването на първите резултати, които му дават над 70% от бюлетините, той дойде на митинга "Русия. Севастопол. Крим" на Манежния площад в столицата.

Руският президент заяви, че вижда в резултатите от изборите доверие и надежда за развитие на страната. Той призова за запазване на единството на Русия "в много сложни условия".

Именно в Крим, чието присъединяване към Русия беше повод за митинга, държавният глава е получил цели 91,7% от подадените бюлетини.

По най-нови данни на Централната избирателна комисия, при обработени 50 процента от изборните протоколи, Путин вече води със 75,01 процента. Далеч назад втори със 13,39 процента е комунистът Павел Грудинин, а трети с 6,34 процента - ултранационалистът Владимир Жириновски.