Владимир Путин отговори на 70 въпроса в продължение на 3 часа и 42 минути в ежегодната „пряка линия“, в която граждани имаха възможност да задават въпроси на руския президент директно в ефира на националната телевизия на Русия.

Путин заяви, че ще дойде времето, когато ще препоръча кой да е неговият евентуален наследник, но не посочи конкретен срок. Той приема като своя отговорност това да даде препоръки на тези, които ще се кандидатират за президентския пост след него.

"Що се отнася до онези хора или онзи човек, който би могъл да оглави страната: от една страна казват, че свято място не остава празно и незаменими хора няма. От друга страна, разбира се, моята отговорност се състои в това да дам препоръки на онези хора, които ще се кандидатират за президентския пост", каза руският президент, акцентирайки върху това, че такава е практиката във всички страни.

По време на "пряката линия" скорошният инцидент с британски кораб в Черно море беше определен като "провокация". Според държавния глава миноносецът нарочно е навлязъл във водите край Крим, за да тества руските сили и да провери тяхната реакция.

"Дори и да бяхме потопили британския миноносец край Крим, светът нямаше да се доближи до ръба на Трета световна война. Хората, които правят тези неща, знаят, че не биха излезли победители от такава", заяви Путин.

Президентът обеща властите да не оставят без внимание нито едно запитване или проблем, повдигнат от руснаците от постъпилите общо 2 290 967 въпроса по време на прякото включване.