Няма граници за начините, по които можеш да проявиш доброта – 32-годишен фризьор от Великобритания подстригва безплатно бездомници.

За него разказва Лиляна Боянова в рубриката „Вярваме в доброто”.

Вече две години Гед Кинг и хората от неговия бръснарски салон преобразяват бездомните в Манчестър. „Като бръснари караме хората да се чувстват по-добре, като подобряваме външния им вид и аз реших да предложа тези умения на нашите бездомни приятели”, казва Гед.

Веднъж месечно той и компания взимат ножиците и бръснарските принадлежности и излизат на улицата.

„Всяка реакция е различна – някои се смеят, други плачат. Трети просто се отпускат и се наслаждават на това, което им се случва”, разказва той.

Гед казва, че сме хора, за да си помагаме и не спира само с подстригването. Той обучава бездомните хора как самите те да подстригват.

Основава и фондация, която събира средства, за да подкрепи бездомните да спечелят живота си обратно.

Гед подстригва и бежанци – последно е бил за пет дни в лагерите с имигранти в Париж миналата година. Успял е да подстриже около 100 души, но обмисля да се върне там през март с още по-голям екип.

„Когато даваш на някого, който не може да направи нищо за теб в замяна, просто усещаш, че това е правилно. Това е най-чистата форма на даване, защото там няма очакване”, казва Гед.

„Вярвам, че смисълът на живота е повече това, което можем да дадем, отколкото това, което ще получим”, допълва той.