Ресторант в Ню Йорк предлага порция пържени картофи на рекордно високата цена от 200 щатски долара.

Пържените картофки Creme de la Creme Pommes Frites, предлагани в ресторант в Ню Йорк, вече са вписани в Книгата за рекордите на Гинес като най-скъпите в света.

Екип на Ройтерс надникна в кухнята на ресторанта и се срещна с главния готвач, за да покаже как се приготвят и какви съставки съдържат.

Снимка: Ройтерс

Картофите, които са от специален сорт, се бланшират в оцет и шампанско, след което се пържат в чиста гъша мазнина. Потапят се в нея два пъти, за да са хрупкави отвън, а вътрешността им да е мека.

"Първото пържене е при 325 градуса. След това ще ги охладим и ще ги довършим при 375 градуса. Този процес наистина ще гарантира хрупкавата коричка и меката вътрешност“, разказа готвачът.

Снимка: Ройтерс

Пърженето в гъша мазнина пък придава дълбочина на вкуса, допълва той.

Пържените картофи се поръсват с ядливо злато, сол от трюфели и масло от трюфели. Сервират се в кристална чиния, украсена с орхидея, тънки резенчета трюфел и сос "Морне", който е от сирене и с добавени трюфели.

Снимка: Ройтерс

Желаещите да опитат най-скъпата порция пържени картофи в света чакат между осем и десет седмици след предварително записване.

Снимка: Ройтерс

Това е 10-ият рекорд на Гинес за ресторанта.

"Ние правим всичко – от най-голямата сватбена торта, през най-скъпите сладоледени сладки и най-скъпия бургер в света, до най-голямата чаша с горещо какао“, разказват от ресторанта.

Снимка: Ройтерс

Там се предлага бургер на цена от 295 щатски долара и мелба за 1000 щатски долара.