„Виден религиозен учен” от Саудитска Арабия е обвинен в тормоз над 5-годишната си дъщеря, довел до нейната трагична смърт. Младото момиче на име Лама е починало преди няколко дни след месеци мъчителни страдания, въпреки интензивна грижа на екипа на болницата в Рияд, съобщава новинарският телевизионен канал „Ал Арабия”.

Детето постъпило в болницата със счупени ръце, фрактура на черепа и натъртвания в областта на главата. Майката на момичето, обяснило пред арабската телевизия, че нараняванията на Лама са били предизвикани от бившия й съпруг, съобщава „Хъфингтън поуст” .

Бащата на момичето с „помощта на новата си съпруга” е измъчвал детето с прътове и горещи метали. От медицинската експертиза става ясно, че детето също е било изтезавано с „камшици и токови удари”, уточнява „Ал Арабия”.

Местният всекидневник „Ал Окат” пояснява, че бащата на Лама е идентифициран като Файхал Ал Гамери. Мъжът е бивш наркозависим, популярен с историите си на лично разкаяние от навиците си, които редовно разказвал по местните телевизии.

По-рано майката на Лама, заявила, че нейния бивш съпруг е „виден религиозен учен, който проповядвал по сателитните канали.”

Историята на Лама се появява в печатните издания още когато малкото момиче е прието в болницата. По това време нейната майка изказва опасения, че мозъкът на детето й може да е увреден в следствие на нараняванията.

Националното дружество за права на човека в Риад, заяви, че е започнато разследване по обвиненията срещу бащата на Лама , който е арестуван от саудитските власти.

„Призовавам органите на реда и организациите за защита на правата на човека да изпълнят искането ми и да екзекутират бившия ми съпруг и жена му, за това, че убиха дъщеря ми”, заяви майката на Лама пред саудитския всекидневник „Ал Йом”.