Вестник "Ню Йорк таймс" е големият победител на тазгодишното издание на престижните американски журналистическите награди "Пулицър".

Вместо в Колумбийския университет, както е обичайно, администраторът на отличията Дейна Канеди ги обяви от дома си чрез видеовръзка.

Репортерът от "Ню Йорк Таймс" - Брайън Розентал, спечели "Пулицър" за разследваща журналистика, а агенция "Ройтерс" беше отличена в категорията новинарска фотография, за отразяване на миналогодишните протести в Хонконг.

Вестник "Анкъридж дейли нюз" спечели наградата за служба на обществото, заради разкритието, че една трета от селата в Аляска нямат никаква полицейска защита.

Вестник "Ню Йорк таймс"  получи общо три приза, включително за поредици статии за кризата с такситата в Ню Йорк и за руския президент Владимир Путин.

В поредица статии "Ню Йорк таймс" пише за проблемите на нюйоркските таксиджии, принудени да изтеглят колосални кредити, за да си платят лиценза, преди бизнесът им да бъде съсипан от услугите за споделено пътуване.

Вестникът бе награден и в международната категория за отразяването на, според него, маневрите на Путин, за да консолидира властта си в Русия и да засили своето влияние в чужбина. 

Българската журналистка Боряна Джамбазова е част от екипа, направил разследването за действията на руските тайни служби по света, съобщиха от Асоциация на европейските журналисти (АЕЖ).   

Поредицата "Скритата война на Путин" е посветена на действията на руските тайни служби в няколко държави – Украйна, Мадагаскар, България, Либия, Централноафриканската република.  

През декември миналата година “Ню Йорк Таймс” пише за връзката на руските тайни служби с опита за отравяне на българския бизнесмен Емилиян Гебрев. Автор на материала е журналистът Майкъл Шуорц, който работи заедно с Боряна Джамбазова при отразяването на темата в София. 

Третият приз на "Ню Йорк таймс" е в категорията "Коментар" за есето на журналистката Никол Хана-Джоунс в рамките на проекта "1619" на списание "Ню Йорк таймс". Той е посветен на 400-годишнината от пристигането на първите роби на територията на бъдещите Съединени щати и приноса на афроамериканците за изграждането на страната.