Венецуелското правителство нареди да бъде затворена частично границата с Колумбия само часове преди началото на подкрепяния от САЩ план да бъде доставена хуманитарна помощ въпреки възраженията на президента Николас Мадуро, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В Туитър венецуелският вицепрезидент Делси Родригес съобщи, че правителството нарежда временно да бъдат затворени три гранична пункта в щата Тачира поради "сериозните и незаконни заплахи" срещу мира във Венецуела и венецуелския суверенитет, идващи от колумбийското правителство.

Пограничният район е мястото, откъдето привържениците на опозиционния лидер Хуан Гуайдо искат да доставят няколко тона спешни доставки с храни и лекарства, докарани по въздух през последните дни в Колумбия от правителството на президента Тръмп. 

Същевременно стотици хиляди се събраха на голям благотворителен концерт, организиран от милиардера Ричард Брансън в колумбийския пограничен град Кукута. Целта на събитието е за два месеца да бъдат набрани 100 милиона долара за хуманитарна помощ за Венецуела.