Ан Дъглас – вдовица на Кърк Дъглас и доведена майка на Майкъл Дъглас, е издъхнала в дома си в Бевърли Хилс на 102 години. Нейният съпруг почина през февруари миналата година. Двойката бе женена в продължение на 66 години и има двама синове – Питър и Ерик.

„Ан беше много повече от доведена майка. Тя даде всичко от себе си за нас и особено за баща ни. Татко нямаше да има толкова успешна кариера без подкрепата на Ан. Катрин (Зита-Джоунс – бел.ред.), аз и децата я обожавахме. Тя винаги ще бъде в сърцата ни“ – се казва в изявление на 76-годишния актьор Майкъл Дъглас.

Снимка: Getty Images

„Баща ми споделяше всичко, докато при Ан бе точно обратното. Ето защо бях толкова впечатлен, когато прочетох съвместната им книга „Кърк и Ан“, в която тя разказва за младостта си в Германия, за военните години в окупиран Париж, както и за кариерата си, преди да срещне баща ми. Тя сподели и личната им кореспонденция, от която научих много за началото на връзката им и техния брак“ – допълва звездата от „Уолстрийт“ и „Първичен инстинкт“.

Снимка: Getty Images

Ан работи като пиар в киното, когато среща Кърк Дъглас в Париж през 1953 г. на снимачната площадка на филма Act of Love. Две години по-рано актьорът се е развел с първата си съпруга Даяна. Даяна Дъглас почина през 2015 г.

Ан и Кърк се женят в Лас Вегас през 1954 г. През 2004 г. правят нова церемония по случай 50-ата годишнина от брака си.

Снимка: Getty Images

Ан Дъглас навърши 102 години само преди седмица. Тогава Майкъл Дъглас я поздрави с тази снимка в Инстаграм.