Либийските власти затвориха единственото действащо летище на столицата Триполи - "Матига", след нанесен въздушен удар. Това съобщи служител по сигурността от аерогарата, цитиран от "Ройтерс".

Летището се намира в източното предградие на либийската столица. Кореспондент на агенцията каза, че пътници са напуснали терминала на аерогарата.

Същевременно Либийската национална армия опроверга информацията, че е отстъпила контрола над друго летище на Триполи - международното, и заяви, че продължава да го контролира, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на ЛНА бриг. ген. Ахмед Мисмари.

ООН продължава работата си в Триполи въпреки ескалиращите сражения южно от столицата, съобщи днес в "Туитър" мисията на Обединените нации в Либия.

Тя добави, че специалният пратеник на ООН Гасан Саламе се е срещнал с премиера на правителството в Триполи Файез Сарадж в резиденцията му в столицата и са обсъдили как Обединените нации "могат да помогнат в този изключително важен и труден момент".

По-рано днес беше съобщчемо, че най-малко 32-ма души са загинали и 50 са ранени при ожесточените сражения край либийската столица, съобщиха властите в Триполи. Повечето жертви са цивилни, но не се посочва точният им брой.

Бунтовническите сили, оглавявани от генерал Халифа Хафтар, напредват от изток с цел да превземат столицата. Премиерът на международно признатото правителство Файез Сарадж се закани да отговори със сила.