Точно 48 часа преди началото на изборите в САЩ, кандидатът-президентът на демократите Хилари Клинтън води с 5% пред основния си опонент Доналд Тръмп, твърдят последните проучвания на в. „Вашингтон пост". Друго проучване от днес пък, това на „Уолстрийт джърнъл", дава на Клинтън 4% преднина.

Според данни на Си Ен Ен пък тя ще получи подкрепата на 47% от американските гласоподаватели. Въпреки преднината ѝ обаче анализаторите не изключват сценарий, при който Тръмп печели в ключови щати и самите избори. Аризона, Флорида, Небраска, Невада, Ню Хемпшир и Северна Каролина са част от щатите, в които прогнозите са трудни. Засега нито Клинтън, нито Тръмп имат изявена преднина в тях.

Възможно е да възникнат и други проблеми пред кандидатите преди изборния ден. Последната вълна критики срещу кандидатът на демократите например е за дарение от 1 млн. долара от Катар преди 3 години, което семейната фондация Клинтън не декларирало пред властите.

Проблеми имаше и кандидатът на републиканците Доналд Тръмп по време на последния си митинг. В Невада той беше прекъснат от негов гласовит противник, а агентите на „Сикрет сървис" бързо изведоха кандидат-президента от сцената

Вижте във видеото повече за инцидента по време на митинга на Доналд Тръмп: