От днес на гръцкия остров Миконос влиза в сила полицейски час през нощта. Той ще е в сила от 1 до 6 ч., пише БТА. Въпреки разгара на туристическия сезон, властите предвиждат и други ограничения заради тревожното нарастване на случаите на COVID-19.

Влиза в сила и 24-часова забрана за всякаква музика. Ограниченията ще бъдат в сила до 26 юли.

"Призоваваме гражданите, посетителите и търговците на нашия хубав остров да спазват строго мерките. Целта е разпространението на вируса да овладее и Миконос да се върне към нормалността", заяви заместник-министъра по гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас.

Миконос е една от основните туристически дестинации в Гърция. Живописните му плажове и активния нощен живот привличат стотици хиляди туристи всяка година, включително знаменитости.

На 15 юли Хардалиас предупреди, че броят на активните случаи на коронавирус на острова се е увеличил четирикратно за една седмица, надхвърляйки 300 случая.

Той обясни днес, че организаторите на частни събирания с участие на над 20 души, рискуват да им бъдат наложени глоби, стигащи до 200 хил. евро.