Група въоръжени мъже превзе полицейски участък в арменската столица Ереван. Седем служители на реда бяха взети за заложници, предаде РИА Новости.

В късните следобедни часове, след дълги преговори, спецчасти с бронетранспортьори влязоха в участъка. Кадри на местни телевизии показват арести в района на управлението.

Към момента се знае, че един полицай е загинал, двама са ранени, а други двама са били освободени. Единият от пострадалите е бил в тежко състояние и похитителите са разрешили лекари да го изведат към болница, където е бил опериран по спешност. Има и ранен сред нападателите.

Според първите информации въоръжените мъже са се опитали да освободят държания под стража в сградата лидер на Фронта за обществено спасение „Нова Армения“ Жирайр Сефилян, арестуван за притежание на оръжие.

Видео, заснето от самите похитители, ги показва с бронежилетки, автомати и открити лица.

На място са изпратени и военни части.

Превзетият комплекс е една от основните бази на арменската полиция.

Похитителите настояват за незабавна оставка на президента Серж Саркисян. Те са говорили с депутата Никола Пашинян, който е дошъл на мястото на инцидента.

Службата обвини поддръжници на нападателите, че разпространяват фалшиви слухове за въстание срещу правителството.

„СНС официално заявява, че разпространените информации не отговарят на истината. Органите на държавното управление на Армения действат в нормален режим, правоохранителните органи изпълняват своите ангажименти по охраната на обществения ред и гарантирането на сигурността“, обявиха от службата.

Нападението е било извършено над части на охранителната полиция, добави СНС, цитирана от РИА Новости.